Leden Login
Naam 
 
Paswoord 
    Herinner mij herken mij  
 

Onderwerp: wasbare luiers voor oudere kinderen/beginnende tieners

Pagina 1 van 1  sorted by
Member
Status: Offline
Posts: 9
Datum:

wasbare luiers voor oudere kinderen/beginnende tieners

Permalink   
 
de dochter van mijn overleden vriend en waar ik nu deels voor zorg, samen met haar tante en dus de zus van mijn vriend, is incontinent. Niets van: het zal er wel uitgroeien, ze is gewoon wat later, ja maar ze was al laat en dan is haar papa nog is gestorven, en zo voort en zo verder.... We hebben ze zelfs op plasschool gestuurd hier in het plaatselijke ziekenhuis, hielp ook niks. Ah nee, dat is gericht op kinderen die niet gemakkelijk zindelijk worden, dat is iets anders dan een incontinentieprobleem. In het voorjaar ging ik naar een kinderurologe met haar en het kind is echt incontinent met een puur lichamelijke reden. Wat ze heeft, blijkt ook familiaal te zijn. Wat ook het een en het ander verklaart bij haar papa. Nu goed, voor overdag zijn wij perfect tevreden met de pyamabroekjes van het kruidvat, ze kan die zelf ook vervangen: geen probleem. Is ook handig op verplaatsing: op school bijvoorbeeld, ze kan dat allemaal zelf, ze is daar al oud genoeg voor, h! Maar 's nachts is het een probleem: die broekjes slorpen te weinig op. We maken ze nu al 's nachts wakker om een andere aan te doen, maar ze valt vrij moeilijk terug in slaap en haar slaap lijdt er dus onder en zelfs dan is de matrasbeschermer vaak nog nat. Nu ben ik gisteren in de thuiszorgwinkel ook echte luiers voor oudere kinderen gaan halen. Dat is iets nieuws Tena slips junior. Het is al beter, veel beter, dus voorlopig is dat het beste wat we vonden. Ze slorpen een pak meer op. Maar wat ons nu echt ideaal lijkt, zijn die wasbare luiers. Bij baby's met overvolle luiers schijnen die ook minder te lekken en meer op te slorpen: extra inlegger er in of zo. Verder denken we ook aan de ecologische voetafdruk, niet waar? Die bestaan voor volwassenen, baby's en peuters, maar voor kinderen van haar leeftijd vinden we dat dus echt niet! Het kan toch niet zijn dat ze het enige kind is met incontinentie, verre van zelfs, denk ik. Ik weet niet of iemand me kan helpen, maar ik vind dus echt niets! Gewoon niets! Ik bedoel dus zo iets als in de link hieronder, maar dan dus echt voor beginnende tieners. Het meisje is 10 jaar! Op goed geluk. Niet geschoten is ook mis en ik vind zelf niets! En ik ben nu toch al van deze namiddag aan het zoeken, net zoals haar tante en een goede vriendin. Niks vinden we. Zoals de link hierbij maar dan dus voor oudere kinderen. http://www.spulletjesvoorspruitjes.be/c-2/grotere-kinderen/]http://www.spulletjesvoorspruitjes.be/c-2/grotere-kinderen/http://www.spulletjesvoorspruitjes.be/c-2/grotere-kinderen/

-- Edited by hippie on Sunday 2nd of October 2016 04:24:40 AM

-- Edited by hippie on Sunday 2nd of October 2016 04:25:21 AM

-- Edited by hippie on Sunday 2nd of October 2016 05:47:58 AM

__________________
Anoniem
Posts:
Datum:
Permalink   
 
dag Hippie
Gewoon op Marktplaats katoenen oogjesluiers of moltons kopen.
Deze kun je dan aan elkaar naaien en op verschillende manieren vouwen en een losse luier erin als inlegger.
Daarover doe je een plastic broek van SGA te koop bij de apotheek en je hebt een zeer goede oplossing voor jullie nachtelijke probleem.
Die wegwerp hebben geen opvang aan de zijkanten en met katoen heb je rondom opname. Succes.

__________________
Member
Status: Offline
Posts: 9
Datum:
Permalink   
 
Bedankt voor je antwoord. Wij willen heel bewust het nieuwe systeem, dus geen plastic broekjes. Dat is een echte broeihaard. Die nieuwere versie met overbroekjes ademen en zijn dus veel aangenamer om te dragen. Na lang zoeken hebben en er in maat XXS gevonden (eigenlijk dus voor volwassenen, maar dat past misschien?) en ook broekjes voor 10-jarige, maar dan ook niet ouder dan dat. Wel alletwee gevonden in de USA en de shipping is an weer vrij duur. Nu is mijn schoonzus en dus haar tante en ook wel handig met naald en draad en dachten we gewoon al om het zelf te maken.... Nu nog alleen zo een patroon vinden, de lengtes van zo een babybroekje kan ze zelf wel aanpassen.

Verder lijkt me dit echt een gat in de markt, ik heb uren gezocht voor ik op die twee opties uitkwam.

-- Edited by hippie on Sunday 2nd of October 2016 09:43:49 PM

-- Edited by hippie on Sunday 2nd of October 2016 09:48:23 PM

__________________
Marjo
Posts:
Datum:
Permalink   
 
Dag Hippie
Zelf ook een bed plassende dochter gehad en dit zelfde ouderwetse systeem tot volle tevredenheid gebruikt.
Onze dochter was tot haar tiende ook iedere nacht nat.
Zij paste nog gewoon de oogjesluiers die we in een zwaluwstaart vouwden, vast spelden en dan de plastic broek erover.
En zoals u aangeeft dat dit een broeihaard is ben ik totaal niet met u eens. Weet dat dit systeem steeds meer in opkomst is ook bij nog oudere bedplassers omdat het een beproeft systeem is.
Toch wens ik u veel succes met uw nieuwe over broekjes systeem.
Vroeger zijn we toch allemaal in katoen en plastic broek groot geworden. Zelfs mijn broer die tot zijn dertiende een nat bed had heeft altijd katoenen luiers en een plastic broek gedragen.

__________________
Member
Status: Offline
Posts: 9
Datum:
Permalink   
 
Ja, ik heb zelf ook tijdelijk iets moeten dragen en ik droeg eerst zo'n katoenen met plastic broekjes. Ik vond dat verschikkelijk, zo warm en ik kreeg daar echte irritatie van. Ik werd daar persoonlijk echt zot van, ik kon daar zelfs echt niet van slapen. Ik ben toen over gestapt op wegwerp (hoewel dat niet in mijn gedachtengoed past, maar goed, ik wist dat het tijdelijk was) en daar had ik geen last van. Het is eerder daarom.... ik heb daar zelf geen goede ervaring mee.

Blijkbaar ging dat als baby bij mij al niet wegens irritatie enzo en heeft mijn moeder mij na een tijd ook gewoon wegwerp aangedaan. Dus ja, het kan ook bij mij persoonlijk zijn, dat dat zo'n probleem geeft.

Dat nieuwere systeem bestaat dus ook voor volwassenen en voor kinderen tot een jaar of 6, 7. Mijn vriendinnen met kleine kinderen vinden het geweldig (mja, wij zijn allemaal zo wat van die hippies met eco-gedachtengoed ;) ). Lekt niet, geen irritatie en ja... die twee tezamen, leek ons dat dus ideaal.

Nu ja, haar tante gaat er nu zelf maken, maar we kunnen de optie openhouden natuurlijk.

Bedankt voor de antwoorden in ieder geval.
-- Edited by hippie on Sunday 2nd of October 2016 11:54:40 PM

__________________
Newbie
Status: Offline
Posts: 2
Datum:
Permalink   
 
hier hetzelfde


dezelfde reden ook niet echt voor de plastic broekjes bij de oudste, hij is er ook 10. Willen ook een andere oplossing dat die wegwerpdingen. De papa hier was vroeger ook een bedplasser en had ook enorm veel last van die plastic broekjes als kind. Zijn moeder liet hem uiteindelijk zonder slapen, maar dan wel 's nachts lakens vervangen. Was gek genoeg toen de beste oplossing, want die wegwerpdingen bestonden er nog niet.

Verder ook nog een driejarige in de luiers en die systemen van tegenwoordig, ik wil echt niets anders meer. Maar voor hem vinden we wel genoeg natuurlijk. En keer je die geprobeerd heb, wil je niet meer terug!


Maar hippie: die sites vanuit de USA, kan je die toch even doorgeven? IK wil wel eens zien.

Ik ben namelijk me ook al suf aan het zoeken. En ikzelf ben niet handig met naald en draad!


Verder volg ik hier ook even!

-- Edited by Hilde on Monday 3rd of October 2016 01:43:40 AM

-- Edited by Hilde on Monday 3rd of October 2016 01:54:37 AM

__________________
Member
Status: Offline
Posts: 9
Datum:
Permalink   
 
www.amazon.com/Teen-Adult-Velcro-Cloth-Diaper/dp/B00QLD2X2S

happyendingsecodiapers.com/teen-adultdiapers/

theantijunecleaver.com/2013/10/cloth-diapers-for-older-children-teens-adults/

Die laatste daar staan een deel opgelijst.

Dat was het zowat. Wij gaan er ook wel bestellen, zene. Zijn al bezig geweest met converters enzo voor de maten. het is wat zoeken, maar wij kwamen er uiteindelijk wel uit! Er zijn er al besteld. :)

En ondertussen gaat de tante er dus zelf ook maken, ze heeft patronen gevonden op internet die ze gaat aanpassen aan grotere kinderen.

__________________
Newbie
Status: Offline
Posts: 2
Datum:
Permalink   
 
Ok, bedankt! Heel erg bedankt, we gaan dat wat van naderbij bekijken. :)

En misschien kan de tante een europese webwinkel beginnen! Ik denk dat er kandidaten genoeg zijn.

__________________
Member
Status: Offline
Posts: 9
Datum:
Permalink   
 
dat is misschien nog een idee, ja! :)


__________________
Gerrit
Posts:
Datum:
Permalink   
 
Hoi, ik ben een bedplasser al 57 jaar en heb al die jaren dus katoen en plastic broek gedragen tot op de dag van vandaag. Dus vannacht ook weer en heb nog nooit last gehad van problemen.
Er zijn er ook genoeg die niet tegen wegwerp kunnen dus het ligt gewoon aan de drager.
En dat broeien valt reuze mee? Zelf zou ik eerst dit goedkope systeem proberen voordat ik veel geld en tijd in dat nieuwe en volgens jullie beter systeem zou steken. En ze draagt het in bed dus niemand die die mooie luiers ziet?
T'is alleen om dat bed droog te houden toch.
Wou toch even mijn mening geven en mijn vrouw is ook zeer tevreden. zelden of nooit een nat bed.


__________________
Newbie
Status: Offline
Posts: 3
Datum:
Permalink   
 
Hier een jongen van 11 in de luiers, wel enkel 's nachts. Voorlopig ook die Tena Slip Junior. Hier werkt dat wel. Het ne kind is het andere niet, sowieso ;)

Verder zou ik mijn kind ook geen plastic broek willen aandoen. Er is ook een groot verschil tussen een plastic regenjas en een regenjas die ademt. Daar kan ik over meespreken, een plastic broek heb ik zelf nooit aan gehad. Een mens zweet zich kapot in dat eerste (terug naar de regenjassen dan, het wordt ingewikkeld) , dat is dan aan de poep ook zo, denk ik. Zeker bij jongens, ik wil persoonlijk nog kleinkinderen ooit! Oh ja, daar is zeker een verband met warmte ;)

Verder denk ik gewoon: als die mensen echt dat systeem willen, laat ze dan toch. Ieder doet wat hem of haar het beste lijkt, voor zichzelf of voor hun kind. Hippie en haar schoonzus kiezen voor dat meisje hiervoor, wat kan men daar nu op tegen hebben? Het feit dat dat bij zowel volwassenen als kleine kinderen zo in opmars is, wil zeggen dat dat een goed systeem is. Dat lijkt me duidelijk! Ze hebben het zelf gevonden ook, zonder dat er hier iemand echt op die vraag geantwoord heeft (maar ze heeft er wel nog iemand anders me geholpen ondertussen ook). Ieder kiest toch wat hij of zij wil.

Ik ben nu aan het denken om dat eventueel ook te doen, want ja, ik ben hier ook wel wat eco aangelegd! Dat is al een motivatie op zich. Ik ga die wbsites eens van wat naderbij bekijken ook! Dank je hippie!
__________________
Newbie
Status: Offline
Posts: 3
Datum:
Permalink   
 
Oh ja, die europese webwinkel lijkt me dus ook wel een gat in de markt! ;)

Ik vind het op zich ook een heel goede vraag.

En die ne opmerking, ik denk niet dat het om de patroontjes en/of de kleurtjs te doen is. Maar echt wel vanuit het idee: wat is het beste voor mijn kind?

-- Edited by Mieke on Monday 3rd of October 2016 11:51:55 PM

__________________
Member
Status: Offline
Posts: 9
Datum:
Permalink   
 
Waar staat die vind-ik-leuk-knop hier? Ik wil dat zetten bij de reactie van Mieke!


Nee, heeft inderdaad niets met patroontjes of kleurtjes te maken. We hebben zelfs drie gewone witte besteld, dat bestaat, weet je wel. Haar tante maakt die ook gewoon met wat ze kan vinden. Dat maakt echt niets uit!


Bedankt voor je reactie Mieke. Als een ander blij is met zo'n plastic broek, doet die maar, maar wij willen het heel bewust niet! Ik stond echt als baby vol met uitslag daarvan. De huidarts zei dat dat van de warmte was en het zweet. Toen ik die rond mijn 18de door bepaalde medicatie terug een tijdje droeg, had ik net hetzelfde voor. Het was niet eens dezelfde huidarts, maar die zei wel hetzelfde. Dus nee, ons lijkt dat niet gezond. Ik zal daar inderdaad gevoelig aan zijn, dat kan zeker zo zijn. Ik heb sowieso een gevoelig velletje. Maar echt geweldig lijkt me dat dan toch niet. Verder zeg ik het nog eens: als anderen daar wel tevreden over zijn, mogen zij dat gerust doen, maar wij willen dat niet. Helemaal niet.


En ik begrijp het verband tussen warmte, jongens en kleinkinderen! ;) Daar zit een grote bron van waarheid in, ik studeer voor kinderwensconsulent nu. En ik leer alles over fertiliteit en problemen daarrond! Goed van je dat daar ook aan gedacht wordt. Dat heeft sowieso al een effect bij gewone luiers ook, maar dat zal je dan wel weten! ;)-- Edited by hippie on Monday 3rd of October 2016 11:43:30 PM

__________________
Newbie
Status: Offline
Posts: 3
Datum:
Permalink   
 
De vind-ik-leuk is overgekomen. :)


Ik was zelfs nu ook aan het denken: een meisje van 10 jaar, dat zijn beginnende pubers en geen kinderen meer, echt eerder tieners. Die hebben ook graag een leuke pyjama aan of een leuk onderbroekje. Voor haar is dat haar onderbroekje, h! Ik kan me eigenlijk indenken dat ze wel graag een leuk kleurtje heeft of zo, voelt toch minder luier aan dan ook, denk ik. Maar ik had verder helemaal niet het gevoel dat het jullie daar om te doen was.


Ik zag net dat je op die ne site ook gereageerd had. Die blog er over eerder. Jullie hebben echt lang gezocht blijkbaar! Dat wilt echt wel zeggen dat je uiteindelijk het beste wil voor je kind. En tsja, voor de ne is dat misschien iets ander dan voor de andere. Voor jullie lijkt het dat te zijn, dus gewoon verder doen.

Als je daar verder niets over wil zeggen, ook goed hoor. Maar het is bij haar echte incontinentie met een lichamelijke oorzaak dus. Ik vraag mij alleen af, ik zie nergens iets van een moeder staan, of er psychisch ook niets speelt op dat vlak als haar vader gestorven is.

-- Edited by Mieke on Tuesday 4th of October 2016 12:13:53 AM

__________________
Gerrit
Posts:
Datum:
Permalink   
 
Dag dames

Hippie moet inderdaad zelf weten wat voor luier systeem zij voor haar dochter gebruikt.
Maar daarom hoeven jullie niet zo'n antipatie tegen de plastic broek te hebben toch?
Heb dankzij die broei wel 4 gezonde kinderen op de wereld gezet. En zeg nou zelf de oude wegwerpluiers waren toch ook van een plastic folie voorzien dus volgens mij ook warm en "broei"
Nu zijn ze pas de laatste jaren cotton feel voor wat meer adem mogelijkheid.
En Mieke dat ze een leuke pyjama wil dragen snap ik helemaal maar dat er dan ook nog een mooie luier onder moet zitten snap ik niet??? Die zie je niet eens.
Deze is alleen om het bed droog te houden en meer niet. Ze hoeft er niet mee over straat.
En zeg nou zelf een wegwerpluier ziet er toch ook niet uit. Of kopen jullie daar van die luier tape met figuren voor om de luiers op te leuken?
Wou hier toch nog even op reageren omdat ik weet dat er hele volksstammen zijn die nog gewoon het oude door de wol geverfde systeem gebruiken.

Wens Hippie veel succes met het maken, kopen en gebruiken van haar nieuwe luiers en overbroekjes.
Weet dat er bij een bedrijf in Harderwijk ook nylon broeken/jes te koop zijn. Deze verkopen ook luiers.

__________________
Gerrit
Posts:
Datum:
Permalink   
 
Dag Dames

Was even nieuwsgierig of de bestelde luiers al binnen waren en de luiers die zelf gemaakt zouden worden al klaar zijn. Wat gebruikt u voor het vast maken van de luiers. Klittenband, Snappy's of toch spelden?
Het zal wel n van de eerste 2 zijn bij een nieuw luier systeem hoort geen ouderwetse speld.
En zo ja hoe ze bevallen in het gebruik. Voldoen de overbroekjes ook aan de gestelde verwachtingen.
En als laatste hoe de jonge dame er zelf tegenaan kijkt? Vind zij de nieuwe luiers ook wat.
Kortom wilt u de bevindingen met ons delen?

__________________
Member
Status: Offline
Posts: 9
Datum:
Permalink   
 
Ik zal later even uitgebreid antwoorden ik zit nu met een hersenschudding en mag niet echt op de computer zitten of zo. (Nu heb ik blijkbaar per ongeluk ergens aangeduid dat ik geen meldingen meer wilde, toen ik op deze pagina kwam, ik wil dat dus nog wel: hlp) Heel kort gezegd, wij zijn er heel tevreden van! Maar dan ook heel tevreden, dat weet dan ook weer. ;) Het meisje zelf ook, want ze kan 's nachts rustig doorslapen en het bed blijft droog.


-- Edited by hippie on Friday 21st of October 2016 06:18:10 PM

__________________
Gerrit
Posts:
Datum:
Permalink   
 
Hoi Hippie

Dat is inderdaad niet zo fijn die hersenschudding en wens jou dan ook beterschap. Ben ook blij te lezen dat het gelukt is en voor beide partijen voldoet.
Hoor graag op een later en beter moment meer over jullie. Tot zover bedankt.

__________________
Pagina 1 van 1  sorted by
Snelle reactie

Log alsjeblieft in om snelle reacties te plaatsen.Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard